Małopolska spróbowała świata. „Taste of the World” na Międzynarodowych Małopolskich Spotkaniach z Folklorem.

Kuchnia z całego świata zagościła na talerzach uczestników, gości i widzów Międzynarodowych Małopolskich Spotkań z Folklorem. Dziś na dziedzińcu Małopolskiej Szkoły Gościnności w Myślenicach można było spróbować regionalnych specjałów z m.in. Meksyku, Tajwanu czy Rumunii.

Lokalne specjały do degustacji przygotowały wszystkie zespoły uczestniczące w Międzynarodowych Małopolskich Spotkaniach z Folklorem. Na talerzach znalazły się między innymi jajka na słodko i żelki z białego mleka przygotowane przez Tajwańczyków, czeskie strucle z jabłkami i orzechami, czy kurczak w czekoladzie i chilli rodem z Meksyku. Okazję do spróbowania dań miał każdy, kto pojawił się na dziedzińcu Małopolskiej Szkoły Gościnności. Podczas wspólnej degustacji plenerowe występy zaprezentowały kapele z Rumunii, Kolumbii, Tajwanu oraz Bułgarii.